Delen:

Computational Science NL introduceert met trots haar nieuwe Strategy Board. De Strategy Board is gestart op 1 maart 2024. De leden van de Strategy Board hebben een mix van achtergronden in de academische wereld en het bedrijfsleven, met expertise in verschillende disciplines.

🔸Alfons Hoekstra is hoogleraar Computational Science and Engineering aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is ook lid van het Computational Science Lab. Zijn onderzoek richt zich op digital twins in de gezondheidszorg, multischaalmodellering van complexe systemen en high-performance computing. Hoekstra is redacteur van het Journal of Computational Science.

🔸 Johan Mentinkis universitair docent natuurkunde aan de Radboud Universiteit, waar hij theoretisch en computationeel onderzoek doet om de grenzen te verleggen voor de beheersing van magnetisme op de kortste lengte- en tijdschalen. Hij ontvangt de NWO Rubicon, VENI en VIDI subsidies. In 2021 startte hij samen met SURF en onderzoekers van de Radboud Universiteit, Universiteit Twente en IBM een onderzoek naar de mogelijkheden van neuromorfische hardware voor computational science use cases.

🔸 Bianca Giovanardiis assistent-professor computermechanica bij deafdeling Aerospace Structures and Materials aan de TU Delft. Haar expertise ligt in krachtige computationele modellering van multi-fysische gekoppelde problemen in verschillende domeinen, waaronder geofysica, biomechanica, lucht- en ruimtevaart, forensisch onderzoek en defensie. Voordat ze in 2020 bij de TU Delft kwam, werkte ze als postdoctoraal medewerker bij de afdeling Luchtvaart en Ruimtevaart van het MIT, waar ze high-performance computing toepaste op niet-lineaire vaste stof mechanica, breukmechanica en vloeistof-structuur interactie. In 2017 behaalde ze haar PhD in Computational Mathematics aan de Politecnico di Milano.

🔸 Wil Schilders is hoogleraar en leerstoel Wetenschappelijk Rekenen in de Industrie aan de TU Eindhoven. Wil’s belangrijkste expertisegebieden zijn computersystemen, architecturen, netwerken, numerieke analyse, modelordereductie, wetenschappelijk computergebruik en computerwetenschap. Hij werkt al meer dan 30 jaar in de sector en zijn nadruk heeft altijd gelegen op de ontwikkeling van nieuwe wiskundige methoden voor een grote verscheidenheid aan industriële uitdagingen. Dit komt ook tot uiting in zijn huidige werk, met veel nationale en internationale industriële contacten, en zijn voorzitterschap van ECMI (2010-2011) en EU-MATHS-IN (vanaf 2016). Wil heeft een Master in Wiskunde, met Natuurkunde en Sterrenkunde, van de Radboud Universiteit in Nijmegen en een PhD in Numerieke Methoden van Trinity College Dublin, Ierland.

🔸 Mark Roest is general manager bij VORtech, een bedrijf dat wetenschappelijke software-engineeringdiensten levert. Hij studeerde toegepaste natuurkunde aan de TU Delft en promoveerde aan diezelfde universiteit op het onderzoek naar parallel computing voor simulatie van ondiep water. Samen met een mede-promovendus richtte hij VORtech op, dat hij nog steeds leidt. Naast zijn baan overdag is hij voorzitter van de Innovatiecommissie van het Nederlands Platform Wiskunde, dat het gebruik van wiskunde in industrie en maatschappij stimuleert. Als onderdeel van zijn rol als voorzitter neemt hij deel aan ICIAM, de International Council on Industrial and Applied Mathematics.

🔸 Linn Leppert is universitair hoofddocent Computationele Chemische Fysica aan de Universiteit Twente. Ze is cum laude gepromoveerd in de natuurkunde aan de Universiteit van Bayreuth, Duitsland en voltooide haar postdoctoraal onderzoek aan de Universiteit van Californië, Berkeley. Haar onderzoek, bekroond met onder andere de Alexander von-Humboldt-beurs en het NWO VIDI, richt zich op het ontwikkelen en toepassen van numerieke modelleringstechnieken uit de eerste beginselen om aangeslagen elektronische toestanden van energie- en functionele materialen te bestuderen.