Human Capital

Zonder mensen geen computationele wetenschappen. Daarom is het zo belangrijk dat we educatie, samenwerking en kennisdeling versterken in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van academische staf uit aanverwante vakgebieden voor studentenonderwijs en overwegen van nieuwe onderwijsprogramma’s op de lange termijn.

Internationaal Talent

Om de computationele gemeenschap in Nederland op wereldniveau te brengen en te houden is het belangrijk om naast nationale opleidingsprogramma’s te investeren in internationaal toptalent in de academische setting. We moeten aandacht besteden aan verbeteren van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals lagere werkdruk en internationale prijzen en awards.

Verbinding met industrie

Het aanhalen van banden met de industrie is ook van groot belang. Dit kan worden bereikt door deeltijdaanstellingen voor onderzoekers in de industrie te bevorderen, waardoor een optimale wisselwerking ontstaat tussen bedrijfsuitdagingen en kennisinstellingen.

Wil jij een bijdrage leveren aan deze doelen en zo tegelijkertijd je eigen netwerk en/of kennis vergroten? Voor deze commissie zoeken wij enthousiaste mensen die de human capital in computational science willen versterken.