
Save the date! Kom op 17 juni 2025 van 12:30 tot 17:30 naar het Crowne Plaza Hotel in Utrecht voor een inspirerende middag waarin de transformatieve kracht van Scientific Machine Learning (SciML) wordt verkend.
SciML verandert de manier waarop we complexe systemen begrijpen, modelleren en voorspellen door geavanceerde machine learning samen te voegen met traditionele wetenschappelijke modellering. Deze samensmelting opent nieuwe mogelijkheden, vooral in gebieden waar gegevens schaars zijn en expertkennis cruciaal is. Doorbraken op het gebied van operator learning, natuurkundige neurale netwerken en op grafieken gebaseerde modellering zorgen voor innovaties in verschillende sectoren, van klimaatwetenschap en infrastructuur tot engineering en milieumodellering.
Maar de reis stopt niet in het lab. De echte uitdaging is om deze vooruitgang te vertalen naar robuuste, schaalbare en interpreteerbare tools voor toepassingen in de echte wereld. Deze workshop richt zich op het overbruggen van de kloof tussen geavanceerd onderzoek en praktische toepassing, en brengt experts uit de academische wereld, toegepaste instituten zoals Deltares en vooruitstrevende spelers uit de industrie samen.
Wat je kunt verwachten:
-
Boeiende lezingen en praktijkvoorbeelden
-
Levendige discussies over belangrijke uitdagingen zoals onzekerheidskwantificering, gegevensassimilatie en modellering op basis van grafieken
-
Inzichten in het praktisch, betrouwbaar en realistisch maken van SciML
Keynote sprekers zijn onder andere:
-
Max Welling (CuspAI & UvA, Amsterdam Machine Learning Lab)
-
Stefan Kurz (ETH Zürich & Bosch AI)
-
Koen Strien (Ignition Computing)
-
Maxim Pisarenco (ASML)
-
Jan Willem van de Meent (UvA, Amsterdam Machine Learning Lab)
Dit is een unieke kans om in contact te komen met onderzoekers, ingenieurs en vernieuwers op het gebied van SciML. Blijf op de hoogte voor registratiedetails – de plaatsen zijn beperkt, dus mis niets!
Georganiseerd door: Computational Science NL, in samenwerking met de 4TU.AMI SRI en het nationale initiatief “AI en Wiskunde” (AIM).